Sidan är under uppbyggnad.

 

     foto Therese Dagobert

 

                      

foto Angelo Aleksandrov

 

 

 

  Helena Lindvall 

 helena@helenalindvall.se

 

Helena skriver

 

23 april 2008

Wooooow, det är så sjuukt spännande med bildandet av Teater Tindra och arbetet med vår första produktion! Jag och Sandra sliter och drar i alla möjliga trådar och nu börjar saker och ting falla på plats. Det är svårt och tar tid när ingen av oss gjort sånt här förut, utan tidigare har vi båda "bara" stått på scen. Vilket arbete det är runt omkring! Det känns så bra att bli medveten om det. Och jag blir glad och uppspelt för varje ny liten grej som händer och för varje litet steg vi tar mot klarhet.

Nu har vi iallafall i stort sett klarat av allt krångligt papppersarbetet gällande föreningsbildande, cirkelstart, pjäsrättigheter etc. Vi har också fått klart med Scen Gavelius på södermalm att vi ska spela där i oktober och vi hoppas, hoppas att alldeles snart har vi även fått den regissör vi vill jobba med :) I sådana fall kommer vi kunna börja det konstnärliga arbetet i maj. Replokal är fixad och nu kryper det i oss att få börja boka in rep i almanackan.

Återstår att hitta en lämplig manlig skådis, men vi har lite funderingar och kanske sätter vi även ut en annons och kör hela auditiongrejen. Det skulle också vara en ny sak att vara med om. Mer tidskrävande och kanske arbetsamt men ack så spännande!

Dessutom är det sol och vår och dygnet känns oändligt, jag skulle vilja äta glass varje dag. Men jag har nästan aldrig tid för det är så himla många projekt på gång just nu, vilket i och för sig är helt fantastiskt. I slutet av maj ska jag medverka i Dunderklumpen utomhus på Stora Essingen, det är ett uppdrag för en dag på kyrkans sommarfest. Jag har aldrig spelat barnteater så det ska bli jättekul att få göra. Jag har heller aldrig spelat sagofigur och det ser jag fram emot. Möjligtvis blir det under 2009 en hel spelperiod av Dunderklumpen, och då en mer välrepeterad fullversion.

Men denna sommar ska jag filma, min första långfilm. Under två veckor i juni ska jag bo i Uppsala där vi filmar på en nedlagd avdelning på Akademiska sjukhuset. Efter det blir det ett par veckors semester innan vi börjar repa med Teater Tindra på heltid. Håll tummarna för oss och kom sen till Scen Gavelius och titta!

 

/Helena

 

  

   Start

 

   Om mig

    personfakta

     utbildning

     färdigheter

     biografi

     Helena skriver

 

   Branscherfarenhet

     teater

     tv

     film

     röst

 

   Bildgalleri

     rollkaraktärer

     från produktion

     fotografier

 

   Sammanfattning

     cv

     röstprover

     showreel

 

    Länkar