Sidan är under uppbyggnad.

 

     foto Therese Dagobert

 

                      

foto Angelo Aleksandrov

 

 

 

  Helena Lindvall 

 helena@helenalindvall.se

 

Helena skriver

16 juli 2008

Teater Tindras första produktion är min baby, jag är SÅ mån om att detta ska bli bra. Jag är redan, nästan tre månader innan premiär, nervös över att vi inte ska hinna. Föreningsarbetet har so far gått enligt plan, vi lyckades få till stadgar och annat för att erhålla ett organisationsnummer för att bli "riktiga". Nu är det nästan uteslutande det konstnärliga arbetet som gäller. Vi är nu full styrka, ett gäng som verkar funka bra ihop och som har begåvning allihopa. Vi repeterar ett antal dagar i veckan och varje gång förundras vi över hur bra detta manus är, leve Dennis! Ni bara måste komma och se oss i oktober, vi har bestämt datum nu också. Premiär 11 oktober och sedan följer fyra utspridda föreställningar. Var säkra på att ni kommer få detaljerad info närmare!

Förra månaden var ju jag i Uppsala och filmade, det var en högst anmärkningsvärd period i mitt liv. På ett bra sätt om än lite crazy. Vi hade lite småkravaller som tillsammans gjorde att inspelningen fick börjas om och göras på endast fem dagar, som alla slet! Många av oss bosatte oss helt frankt där på sjukhuset, vi filmade ju ändå hela tiden och vem orkar pendla till Stockholm för några timmars arbetsflykt? Denna kolloliknande verksamhet gjorde oss till en familj, vilket väl inte är helt ovanligt men blev extra tydligt denna gång. Jag saknar dom redan. Angående filmen så tror jag den kommer bli kanon. Så många begåvade och hårdarbetande människor på samma ställe, en så spännande och annorlunda filmidé och ett så perfekt ställe att vara på. Se fram emot den premiären!

I augusti ska jag sjunga på ett bröllop, det blir första gången jag sjunger inför folk utanför scenen. Då finns det ingen karaktär att "gömma" sig bakom, hjälp hjälp. För att minimera nervositeten tänker jag vara grymt förberedd, så nu står sångträning på schemat varje dag. Hela repertoaren ska kunna sjungas i sömnen.

Ha en fantastisk sommar!

 

 

Tidigare inlägg:

23 april 2008

 

 

  

   Start

 

   Om mig

    personfakta

     utbildning

     färdigheter

     biografi

     Helena skriver

 

   Branscherfarenhet

     teater

     tv

     film

     röst

 

   Bildgalleri

     rollkaraktärer

     från produktion

     fotografier

 

   Sammanfattning

     cv

     röstprover

     showreel

 

    Länkar